Gehoorbescherming voor orkestleden

Bij elke langdurige of veelvuldige blootstelling aan (hard) geluid, schuilt het gevaar van gehoorbeschadiging. Hoewel Muziek Collectief Engelen geen professionele vereniging is met dagelijkse repetities, willen wij onze leden toch zo goed mogelijk beschermen tegen mogelijke negatieve gevolgen van harde muziek, zowel in het orkest als daarbuiten. 

Standaard geluiddempende oordoppen zijn ongeschikt om mee te musiceren, aangezien zij het geluidsbeeld vervormen, waardoor het hoge- of lage bereik eerder onhoorbaar wordt. Wij zijn dus op zoek gegaan naar oordoppen specifiek voor muzikanten, die geluid dempen zonder dit te vervormen en daardoor in een orkest te gebruiken zijn.

Wij zijn hierin uitgekomen bij de ProActiv Music Customized Professional oordoppen van Schoonenberg. Deze oordoppen voldoen aan onze eisen en zijn verkrijgbaar met een variabele demping van 10-25 dB (demping wordt gekozen afhankelijk van positie in het orkest).

Iedereen die lid is bij Muziek Collectief Engelen ontvangt van Schoonenberg Den Bosch, 10% korting op de aanschaf van deze oordoppen. Maak hiervoor een afspraak met Schoonenberg Den Bosch op 073 613 89 22 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld dat je van MCE bent en van de korting gebruik wilt maken.

https://www.schoonenberg.nl/gehoorbescherming/muziek/professional